Aktuality

OSUMOSUM napříč celým Českem

Série Odborných seminářů uživatelů IS Munis (OSUM) se rozběhla naplno. Po Praze a Hradci Králové, kde už semináře navštívily desítky z vás, zamíří OSUM ještě do dalších pěti měst České republiky. Vše pak završí 25. června on-line seminář. Pozornost je tentokrát na OSUM zaměřena na nové pomocníky v modulu Účetnictví, díky nimž je zaúčtování dokladů dílem okamžiku. V ERMS určitě oceníte zrušení povinných ztvárnění, možnost odschválení dokumentu nebo jednodušší elektronickou podatelnu. Díky OSUM také zjistíte, jak ve Fakturaci ASM fungují zálohové faktury a jejich automatické vyúčtování. A těšit se můžete i na tradiční sladkou tečku.

Konference ISSSČeský zavináč na fotbalovém stadionu i politické špičky v kavárně

26. ročník konference ISSS je minulostí a opět nenudil. V předvečer zahájení konference překvapili pořadatelé účastníky netradičním místem předávání ceny Český zavináč. Zástupci Digitální a informační agentury, která letos ocenění získala, si ho totiž převzali na zbrusu novém fotbalovém stadionu Malšovická aréna. 13. května pak ISSS zahájila v královéhradeckém Aldisu diskusní „kavárna“, v níž společně debatovali ministři, poslanci, senátoři, ředitelé státních institucí či zástupci krajů. Na konferenci poté zazněly další dvě stovky přednášek.

SolónNa vaše úřady dorazil nový Solón

Další miliony pro obce na přípravu bytových projektů, podpora demolice zchátralých budov, vyřizování úředních záležitostí přes telefon či odpovědi expertů na nejčastější dotazy související s chodem obcí. To je jen stručný výčet novinek, které najdete v letošním druhém vydání Solóna. Nechybí v něm ani anotace nových a novelizovaných právních předpisů, střípky ze sociálních sítí či rubrika Okénko pro zastupitele. Tipy na práci s IS Munis přináší užitečné vychytávky v Účetnictví, Hřbitovech, Fakturaci ASM a Evidenci smluv. V anketě někteří z vás prozradili, co symbolizuje jejich obecní znak.

Zlatý erbZlatý erb ovládla obec z Vysočiny

Zlatý erb, soutěž o nejlepší webové stránky obcí a měst, zná vítěze pro rok 2024. V kategorii obcí, které nemají rozšířenou působnost, se na prvním místě umístila obec Poděšín z Kraje Vysočina, druhá skončila Bystřice ze Středočeského kraje a třetí obec Mnetěš z Ústeckého kraje. V kategorii nejlepší webový portál obce s rozšířenou působností zvítězila Plzeň, druhý byl Liberec a třetí Karlovy Vary. Cena veřejnosti pak putovala do Moravských Budějovic a Líšťan. Ocenění Jana Savického za nejlepší zvládnutí kritéria povinné informace získala obec Mnetěš. Výsledky Zlatého erbu byly slavnostně vyhlášeny na konferenci ISSS.

Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů České republikyTajemníci se sjeli do Špindlerova Mlýna

Jarní celostátní seminář Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů tentokrát hostil Špindlerův Mlýn. Velký zájem na něm vzbudila odborná přednáška Tomáše Lechnera z naší společnosti, který v Krkonoších účastníky seznámil s novinkami v elektronizaci veřejné správy. Na stánku Triady se toho ale řešilo daleko víc – od atestací spisových služeb, přes změny v zákoně o archivnictví, výhody a nevýhody cloudu až po ukázku modulu Evidence smluv a provázanost jednotlivých modulů IS Munis.

Přehlednější volby i vylepšený pomocník pro zaúčtování

Na konci dubna vyšel servisní balíček 3.41.1, který obsahuje nejenom spoustu dalších vylepšení informačního systému Munis, ale také všechny novinky a úpravy vydané po novoroční aktualizaci. Hlavním tématem je v současné době příprava na volby do Evropského parlamentu, a tak se jarní balíček týká především modulu Seznam obyvatel a volby. Druhým modulem s nejvýraznější porcí užitečných vylepšení je Účetnictví, jehož součástí je od letošního roku tzv. pomocník pro zaúčtování.

Facebook
DMO Munis DVS OF ISSS